2013. június 26., szerda

Diákjaink beszámolója az 1. napról

2013.06.26.

Az első napon megérkeztünk az SZTE TTIK Földrajzi és Földtani Tanszékcsoport épületéhez, ahol kis idő után megtörtént az eligazítás. Bemutatkoztak a leendő oktatóink, akik ismertették a programok színes skáláját.
Ezt követően az előadások következtek:
Szilassi Péter Tanár Úr személyében megismerhettük a vulkánok, gleccserek, térképek és a geoinformatika alapjait, melyek igen érdekesnek bizonyultak.


Szilassi Tanár Úr produkciója után következett Muladi Beáta előadása, amely ugyancsak a geoinformatika egyik ágát mutatta be, méghozzá a távérzékelés nemes tudományát.
Itt térképek készítésének titkaiba avatott be minket, ami sok fajta és - szó szerint - színes szerkesztésekkel járt. Továbbá a helymeghatározás is szerepet kapott Muladi PhD hallgató előadásában, ami - a többivel egyetemben felcsigázta az amúgy kissé lankadó érdeklődésünket.






És a nap legnagyobb attrakciója: az interaktív Geocaching!
Itt az igencsak regionális szintű GPS navigációval ismerkedhettünk meg, mi, nebulók, akik - a beszámolók alapján - nagyon élvezték a dolgot.
A feladat a következő Volt (V): GPS segítségével meg kellett találni öt darab (fára kötött) szürke dobozt, melyekben kettő-kettő kérdés szerepelt és a következő doboz koordinátáját foglalta magába. Ezáltal olyannyira interaktívvá vált a feladat, hogy a végére elfáradtunk..., de most beszéljenek a képek!



Készítette: A Dugonics András Piarista Gimnázium 1. csapata.
Tagok: Atlasz Márk 10/A; Tóth-Horgosi Zsombor József 10/A; Horváth Csongor 8/A; Ördög Pongrác 8/B

u.i.: holnap is jövünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése